10 Ağustos 2012 Cuma

Facebook Kız Tavlama Taktikleri - Profil Oluşturma I

Evet zalımeyler,

Bugün Facebook'ta nasıl profil oluşturulur onu göreceğiz. Bunu görürken size psikolojik anekdotlar vereceğim. Hepsi bilimsel temelli, kıps.

Bu bölümde örnekler üzerinden giderek ne olur ne olmaz ve ne olmalı onları anlatacağım.

kiz tavlama taktikleri

Şekil 1-A

Beyler mümkünse hakkımda kısmına bir şey yazmayın. Sen yine de mümkünse dememi siktir et, yazma. Hakkında nedir oğlum allaşkına. Seni öğrenecek pezevenk ordan öğrenmeyecek, nerden öğreneceğini de anlatacağım. Hele bir de şu boku yiyenler var:

kiz tavlama taktikleri


 Beyler bak yapmayın Allah'ın adını verdim yapmayın. Bunun altında bir de "qardeshim Yakı10 hany ;)))))" yazanları var Allah muhafaza, yapmayın. Hakkımda kısmı boş. okay?

-Arkadaşlar, insanın kartvizidir beyler. Herkes çevresinde kendi gibi insanları gezdirir. Çevrenizde keko, ırgat, amele takımı adamları gezdirmeyin. Bunları arkadaş olarak da eklemeyin. Şekil 1-A'da görüyoruz, kızlar sizi arkadaşlarınızdan eler daha, profilinize bakmaya gerek duymaz. Ha şunu da söyleyeyim aklıma gelmişken, tehlikeli yorum yapacak hısım-akraba, bacanak falan eklemeyin. Çektirdiğiniz güzel bir fotoğrafın altına: "kocaman olmuşsun yeğen elimde büyüdün lan" yazar silemezsin o yorumu. Ekleyeceksen de kısıtla bu insanları.

-İş ve Eğitim, buraya eğer bir işte çalışıyorsan adam gibi baş harfler büyük ve Türkçe kelimelerle yaz. Bak şu boku yeme bak:


Ağır şartlar altında çalışıyormuş, hey Tedd adamımız ağır şartlar altında çalışıyormuş! Her gün 500 pound küskü çekiyor olmalı şehrin batı yakasına. Kömür işçisi misin oğlum sen?  Irgat mısın? Kömür işçisiysen bile adam gibi şu işletmede işçiyim de. İndir! İndir o el.. Neyse, tamam sakinim.


Bir de bunlar var arkadaş bi bitmediniz. Sınavlara bir gün kaldığında çalışıyor adam beyler. Mayış kaç para alıyorsun lan? Sınava bir gün kala çalışan adamdan bir bok olmaz. Ezberler girer sınavdan çıkınca unutur. Söz bile antipatik. Liseli misiniz oğlum siz? Bu caps'ı aldığım adam da 89'luydu soruyorsan. Sike sürülür akıl yok.

Eğitim bilgisine Lise dö sen benuğa, Boğaziçi Üniversitesi falan yazanlar var orda okumadığı halde. Yapma güzel kardeşim tamam?

kiz tavlama taktikleri

Adam hayat okulu okumuş beyler. Hey hey yine de hey hey! Bizden selam olsuunnnn Bolu Beyi'nee, Bolu Beyi'nee! Bunu yazan sümüklüler de genelde lise terk apaçi tayfası olur. N'aptın da hayat okulu okudun oğlum? Tecavüzcü Coşkun anana tecavüz ederken mi yakaladın? Küçük Emrah mısın yavrum sen? Nasıl bilenmişim lan bunlara yazdıkça su yüzüne çıkıyor.

kiz tavlama taktikleri

Firmaya gel. İşveren yönetici. Ben çok taşaklıyım ha, bak parantez içine de yazdım patronum. Siktiri boktan adam sanma. 

kiz tavlama taktikleri

Yine aynı tip. Dükkanın adı kendim beyler. Ev yemekleri yapıyor.

Bu kadar iş ve eğitim durumu yeter anladınız siz zalımeyler.

-Diller'e gelince. Bilmediğin dili yazma emi oğlum. İlmin kimde olacağı belli olmaz. Fransızca biliyorum yazarsın oraya kız iki cümle eder ondan sonra tabakhaneye bok yetiştiriyor gibi fellik fellik google translate'de aranma. Biliyorsan yaz bilmiyorsan yazma.

-İletişim bilgilerine sakın telefonunu yazma. Randuman evi mi işletiyorsun sen pezevenk. Seni tanıyan yavşak senden alır zaten numaranı. Numara no, abe yes.

Lan bak o değil de konuyla alakasız ama size bir anımı anlatayım toplanın (istemeyen okumasın beyler). Saçımı kestireceğim çıktım evden yanımda kardeşim de var. Yeni taşındık şehre de bilmiyorum kim iyi keser kim kötü keser babam aşağı da bir yer var dedi koyulduk yola, gözlerim de görmez uzakta bir dükkan görüyorum ama sadece büyük camlarını bir de o Brad Pitt resimleri. Sanki o berberin müdavimi adam. Neyse tam içeri gireceğim o büyük camın üstüne berber genç cep telefonu numarasını yazmış... Bu hareketi anlatacak kelime yok. Adam o kadar çaresiz ki ordan bir kız görür arar derdinde. Lan tam vazgeçecektim, berberle göz göze geldik buyur birader dedi geri de dönemedim. Sonuç afedersiniz anasını s.kti saçın. Kepuze gibi oldum. Hayır evlere kesime mi gidiyorsun, tüpçü müsün olm sen? Bunu okuyorsan sil o numarayı ordan. Bu kadar mı kötüsünüz olm?  Neyse konuya dönelim bu da böyle bir anımdı hehe.

-Sevdiği sözler kısmına eğer yazacağın söz seninse, en azından güzel olduğunu düşünüyorsan yazabilirsin. Güzel olduğunu düşünüyorsan dediysem, götüne göre değil. Shekaspeare, Charles Baudlaire, Goethe, Paulho Coelho, Aziz Nesin gibi seçkin insanların sözlerini yaz. Yaralı stayla gibi tiplerin sözlerini yazacaksan hiç elini vurma. Sözler insanlardır. Ağzından çıkanlar seni oluşturur.

-Fotoğraflar: Zurnanın zart dediği yere geldik beyler. Bak şunları şuraya yazıyorum, eğer bundan sonra evin içinde gece vakti gözlükle fotoğraf koyarsanız Facebook'a, iki elim yakanızda ahirette.

kiz tavlama taktikleri

Bilgisayar kamerasıyla fotoğraf çekmeyin beyler. Bakın Facebook'a koymayın demiyorum. Çekmeyin bile. Hele saçları şöyle yapıp dudakları büzüp hiç çekme. İnsan arkadaki UFO'yu kaldırır, hasbinall...

kiz tavlama taktikleri


Adamlar sütten kafayı bulmuş. Yoksa evin içinde gözlükle fotoğraf çekinmezler abisi.

kiz tavlama taktikleri

Adam quote vermiş fotoğrafa. Alişan'ın gençliği bunlar, delikanlılığın kitabının redaksiyon ekibi. İsimlere de dikkatinizi çekerim Uqahla Sheqil Phic ve Mc Sebebsizz Sherserri. Beyler böyle isimler yazmıyoruz. Napmıyoruz? Yazmıyoruz.

Sebepsiz serseri nedir allaşkına düşünüyorum düşünüyorum hatrı sayılır da bir IQ'm var çıkamadım işin içinden. Böyle profil fotoğrafı olmaz beyler.

kiz tavlama taktikleri

Hani lisede bando takımları olur ya, onların en önünde majör olur elindeki sopayı atar atar tutar en önden gider, hah işte bu herif ırgatların majörü, en önde bayrak tutanı. Bu ne oğlum elinde silahla? Yorumlara da dikkat çekerim.

-biz çayımızı kanla demleyip içini de bıçakla karıştırıyoruz
+niye sen vanpir misin gardaş

Adam vermiş ayarı bana diyecek laf yok.

Beyler Facebook'a koyacağınız fotoğrafları adam gibi bir fotoğraf makinasıyla çekin. O yoksa güzel bir telefonun kamerasıyla çekin. Android telefonlarda ve iPhone'larda güzel fotoğraf düzenleme programları var Instagram,Pixlromatic, Vintage Cam, Power Cam gibi onlarla bir güzelleştirin. Ama çok da oynamayın şam şebeği gibi olmanın alemi yok. Işık kapalıysa ışığı aç falan. Anladın sen. 

Eğer paran varsa profesyonel bir fotoğrafçı tut adam gibi fotoğraflar çektir.


kiz tavlama taktikleri

Örnek 1

kiz tavlama taktikleri

Örnek 2 : Anlatmak istediğimi bu fotoğraftan daha kolay anlatacağım heralde.

Bak orda bir kompozisyon var. Fotoğrafçı denizin mavisi ve hırçınlığıyla kotun mavisi ve özgürlüğünü kombine etmiş. Adamın dövmeleri de özgürlüğe başka bir vurgu. Hafif kirli sakallar hırpani yapıya uyumlu. Yani geleceğim yer, horon ekibi gibi 15 erkek bir araya gelip fotoğraf çektirmeyin. Çektirdiğiniz fotoğrafta bir kompozisyon olsun. İlla bu yavşak gibi yakışıklı olmanıza gerek yok. Temalı ve bir kompozisyonu olan fotoğraflar çok daha hoş durur. Denemesi bedava. 

Bak hatta size nasıl "fotografi" fotoğrafları çektirilir ip uçları:

1- En yakındaki metruk ve izbe binaya gidin.
2- Sakallar kirli, giyim kuşam hırpani olsun
3- Işığı önden alın ki kamerada patlamasın ışık.
4- Mümkünse ışığı daha iyi toplamak için reflektör kullanın.
5- Fotoğraf çekin

Bir başkası;

1- Şık bir şekilde giyin. (Bunun nasıl olacağını ilerde moda kısmında anlatacağım.)
2- Eski binalar yine gözdemiz.
3- Işık açısı yine önden ve reflektör tercihimiz
4- Fotoğraf çekin.

Bu kadar beyler.

kiz tavlama taktikleri

Yine bir başka fotoğraf. Bunu da anlatıp bitiriyorum fotoğraf olayını. Adamın üstünde kahverengi tonlar hakim. Saç rengi de buna uyumlu onun için göze batmıyor ve hoş geliyor. Renklerdeki yumuşaklığı Wayfarer bir gözlükle iddialı hale getirmiş. Yüz yapısı düz olduğu için Wayfarer doğru seçim. Kirli sakal erkeğe yakışır beyler, eğer varsa kirli sakal bırakın.

Bu yazıyı burda bitiriyorum bir dahaki bölümde profillerimizde beğeniler kısmında ne olmalı ne olmamalı onu göreceğiz. Hadi eyvallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder